Susijengi piti perjantaina huolen siitä, että edes viime kesän MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Latvia ei saanut avattua vierasjoukkueen voittotiliä Tampereen Nokia Areenalla. Kollektiivina metsästänyt Susijengi löysi Olivier Nkamhouan ja Alexander Madsenin johdolla sankaria toisen perään ja kuittasi kenraaliharjoituksestaan 90-84 (42-38) -voiton.

Ensimmäisen ottelunsa sitten helmikuun pelannut Nkamhoua lykki latvialaissukkaan käytännössä pisteen minuuttia kohden – donkkeja, keskimatkan heittoja, lähietäisyyksien heittoja, kolmoset 2/2. ”Ollin” puolustuspään blokkiuhka ei jäänyt latvialaisilta huomaamatta ja liekin pitkälti hänen ansiotaan, että Latvian viime hetken tasoitusyritys lensi kirkkaasti yli.

Madsen sai jo Uusi-Seelanti-ottelussa paljon vastuuta ja sai urakoida joukkueen isosta kalustosta isoimmat minuutit Jantusen jätettyä kentän. ”Mädi” osoitti, että saadessaan luottamuksen pelata rohkeasti hän luo kentällä parhaimmillaan asioita, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Vielä Uusi-Seelanti-ottelussa Miro Little epäröi heittoaan, mutta Tampereella hän upotti pitkän ja keskimatkan hyppyheittonsa erinomaisin tarkkuuksin (pelitilanneheitot 5/6). Elias Valtonen ja Edon Maxhuni eivät tällä kertaa nousseet pääotsikoihin, mutta loksahtivat ennen kaikkea saumattomaksi palasiksi joukkuetta omilla erityisvahvuusalueillaan.